CORVANLAAR
V

Cor van Laar Kozijntechniek

Al sinds 1982 is Cor van Laar actief in de kozijnenbranche. Onze wortels liggen in het dorp Scheveningen, waar ambacht en vakmanschap van oudsher hoog in het vaandel staan.

Door de stijgende vraag naar onze producten en diensten is ons bedrijf uitgebreid en zijn we uit ons vertrouwde ‘hoekje’ gegroeid. Inmiddels zijn we verhuisd naar een ruim bedrijfspand op een bedrijventerrein aan de oostkant van Den Haag.

Bent u toe aan vervanging van uw kozijnen en wilt u weten welke kozijnen optimaal bij uw woning passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij geven u graag advies en wie weet vindt u de oplossing voor uw woning of project wel bij ons. Of u nu kiest voor een kunststof-, aluminium of houten kozijn; bij Cor van Laar Kozijntechniek bent u in elk geval aan het juiste adres!

Kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn isolerend, duurzaam en onderhoudsarm. Cor van Laar Kozijntechniek werkt sinds jaar en dag nauw samen met het Duitse merk Gayko, dat pal staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

De kunststof kozijnen worden geproduceerd onder het bekende KOMO-keurmerk én voldoen die dankzij weerstandsklasse 2 aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.


Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen ogen strak, slank en elegant. Cor van Laar Kozijntechniek werkt al jaren met de aluminium producten van Aliplast, die hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid garanderen.

De kozijnen hebben een perfecte isolatiewaarde door de aanwezige thermische onderbreking. De ideale oplossing voor renovatie van stalen kozijnen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen bieden een warme, natuurlijke en klassieke uitstraling. Cor van Laar Kozijntechniek plaatst houten kozijnen van het houtsoort Meranti, die met een rijke variatie aan detailleringen geproduceerd kunnen worden.

Zo kunnen met name oudere panden hun klassieke uitstraling behouden. De houten kozijnen kunnen worden opgeleverd in een dekkende laag gespoten grondverf of in een andere door u gewenste kleur.

Meer informatie over kozijnen? 070 - 358 59 94

Laat u informeren door een van onze medewerkers.

 

Deuren

Een voordeur is het visitekaartje van uw woning. Naast het esthetische aspect is het veilige gevoel dat u bij een voordeur heeft ook erg belangrijk.

Daarom worden alle voordeuren van kunststof, aluminium of hout door Cor van Laar Kozijntechniek geleverd met weerstandklasse 2, met een vertragende werking op eventuele pogingen tot inbraak.

Uiteraard leveren en plaatsen wij voordeuren uit een groot assortiment van de bekende merken. Van een klassieke houten deur tot een duurzame oplossing in kunststof of aluminium: Cor van Laar Kozijntechniek heeft de oplossing voor u in huis. 

Meer informatie over deuren? 070 - 358 59 94

Laat u informeren door een van onze medewerkers.

Schuifpuien

In het assortiment schuifpuien heeft Cor van Laar Kozijntechniek drie verschillende systemen die toepasbaar zijn in kunststof, aluminium of hout.
 

Parallelschuifpui

Met dit systeem kunnen we de vlakken groter houden dan bij de andere systemen. Dit betekent dat u van een breder uitzicht kunt genieten als de pui gesloten is. De parallelschuifpui wordt door ons in een aluminium uitvoering geleverd.
 

Hefschuifpui

Door het sluitsysteem van een hefschuifpui is deze keuze één van de veiligste, die dan ook voldoet aan de hoge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wij leveren dit systeem in hout, kunststof of aluminium.

Kiepschuifpui

Dit systeem heeft als voordeel dat de woonruimte in de kiepstand geventileerd kan worden, zonder de pui te hoeven openschuiven. Ook dit systeem leveren wij in hout, kunststof of aluminium.
 

Meer informatie over schuifpuien?  070 - 358 59 94

Laat u informeren door een van onze medewerkers.

Isolatieglas

Zoals het woord al aangeeft, heeft isolatieglas een isolerende werking. Deze isolatie komt ten goede aan uw wooncomfort. In de zomer blijft uw woning koel en in de winter gaat de warmte niet naar buiten, maar wordt die in de woonruimte behouden. Isolatieglas bestaat uit twee ruiten van enkelglas, die met elkaar verbonden zijn door een aluminium strip, de zogeheten spouw. De afmetingen van deze spouw en de lucht- of gasvulling bepalen samen de isolatiewaarde.
 

Enkelglas

Het type enkelglas dat bij isolatieglas wordt gebruikt, is floatglas; uitgevonden en voor het eerst geïntroduceerd in 1952. Tijdens de productie van floatglas wordt gesmolten glas op een bad van gesmolten tin gegoten. Gesmolten metalen, zoals tin, hebben een perfect glad oppervlak, waardoor het glas ook perfect glad wordt. Floatglas heeft een U-waarde/isolatiewaarde van 5,8. Dat betekent dat floatglas als enkelglas toepassing een slechte isolerende werking heeft.
 

Standaard isolatieglas

Zoals bij isolatieglas al werd omschreven, bestaat standaard isolatieglas uit twee ruiten van enkelglas waarbij de spouw met lucht wordt gevuld. Het lucht in de spouw zorgt voor de isolerende werking; de dikte van de enkelglas ruiten heeft hier nagenoeg geen invloed op. Standaard isolatieglas heeft bij een spouw van 15 millimeter een U-waarde/isolatiewaarde van 2,7. In de praktijk houdt dat in dat standaard isolatieglas een matige isolerende werking heeft.
 

HR++

Hoogrendementsglas type HR++ is het best isolerende dubbelglas. Net als standaard isolatieglas bestaat HR++ glas uit twee ruiten van enkelglas. Het verschil is echter dat bij HR++ glas een metaalcoating op een van de ruiten van enkelglas is aangebracht. Deze metaalcoating laat zonnewarmte naar binnen en voorkomt dat de warmte weer naar buiten verdwijnt. Daarnaast wordt de spouw van HR++ glas niet met lucht gevuld, maar met argon, een kleurloos edelgas. Het bijzondere daarvan is dat argon beter isoleert dan lucht. HR++ glas heeft bij een spouw van 15 millimeter een U-waarde/isolatiewaarde van 1,1. Dat is een uitstekende kwalificatie.

Triple glas

Triple glas, ook wel drievoudig glas of HR+++ genoemd, wordt opgebouwd door drie ruiten van enkelglas die door spouwen worden verbonden. De spouwen kunnen verschillende breedtes hebben, waardoor verschillende diktes glas bereikt kunnen worden. Bij triple glas wordt, net als bij HR++ glas, gebruik gemaakt van argongas en metaalcoating. Twee ruiten worden voorzien van de metaalcoating en beide spouwen worden gevuld met argongas. Afhankelijk van de breedte van de spouw varieert de U-waarde/isolatiewaarde van 0,9 tot slechts 0,6. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. Drievoudig glas is overigens wel een tint donkerder dan HR++ glas.
 

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee ruiten met daartussen een doorzichtige taaie kunststoffolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas in geval van breuk bij elkaar wordt gehouden. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus minder risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk een geheel blijft en er dus geen grote opening ontstaat. Door die eigenschap is gelaagd glas uitermate geschikt om het inbraakwerend vermogen van kozijnen te verhogen.
 

Glas-in-lood

Er is een nieuwe trend op het gebied van glas-in-lood. Het komt steeds vaker voor dat huisbewoners het bestaande glas-in-lood willen behouden, maar tegelijk een betere isolatie in de woning willen realiseren. Daarom wordt vandaag de dag meer en meer gekozen voor glas-in-lood in de spouw van het isolatieglas. De isolerende werking, de geluidswering en het gebrek aan condensvorming zijn voordelen van isolatieglas, dat heel goed kan worden gecombineerd met de traditionele glas-in-lood ramen. Niet alleen nieuw glas-in-lood komt hiervoor in aanmerking, maar ook oude glas-in-lood ruiten kunnen op deze manier worden geïsoleerd. Bij de keuze om oude glas-in-lood ruiten tussen isolatieglas te plaatsen, worden deze oude ruiten door ons voorzien van nieuw lood. De reden daarvoor is dat het oude lood vaak niet meer zo stevig is en de kans bestaat dat het lood in de spouw tegen de andere ruiten aan komt. Die situatie mag zich niet voordoen.

Meer informatie over glassoorten? 070 - 358 59 94

Laat u informeren door een van onze medewerkers

Stappenplan

Hoe gaat de aankoop van een product van Cor van Laar Kozijntechniek in zijn werk? Om u daarvan een idee te geven, hebben wij een stappenplan opgesteld, dat begint bij uw aanvraag voor een offerte:

1. Vraag een offerte telefonisch of via deze website aan;
2. Een van onze verkoopadviseurs komt bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden door te nemen;
3. U ontvangt geheel vrijblijvend een passende offerte;
4. Bij opdracht ontvangt u de factuur voor de eerste termijn;
5. Onze technische dienst komt bij u thuis de exacte maten opnemen;
6. Alle benodigde materialen worden speciaal voor u op maat geproduceerd;

7. Wanneer de bestelde producten binnen zijn, nemen we contact met u op om in goed overleg een montageafspraak te maken. U ontvangt de factuur voor de tweede termijn;
8. Voorafgaand aan de montage dient u werkruimte rondom de kozijnen vrij te maken. Gemeten vanaf de werkplek hebben wij 1½ tot 2 meter werkruimte nodig;
9. Nadat het project met succes zijn opgeleverd, zenden we u de laatste derde termijnfactuur.

Meer informatie over ons stappenplan?
070 - 358 59 94

Laat u informeren door een van onze medewerkers!